Σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς

Αν είστε παθιασμένοι με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, τότε η σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς μας σας περιμένει.

Γνωριμία με το αλεξίπτωτο πλαγιάς

5 ώρες
250€

Ημέρα-1: Εξοικείωση με τον εξοπλισμό, τεχνικές ανάσυρσης, έλεγχος και φούσκωμα του αλεξίπτωτου.

Ημέρα-2: Έλεγχος και μικρά ξεκολλήματα από τον εκπαιδευτικό λόφο.

μαθε να πετασ

Βασική εκπαίδευση

10 Μέρες
700€
  • Πρακτική εκπαίδευσ: 21 ώρες
    Επίγειες ασκήσεις και πτήσεις από τον εκπαιδευτικό λόφο 21 ώρες.

  • Θεωρητική εκπαίδευση: 8 ώρες

  • Υλικά- Αεροδυναμική- Τεχνική της πτήσης – Μετεωρολογία

  • 10 Πτήσεις solo: (Πτήσεις με την επίβλεψη και βοήθεια μέσω ασυρμάτου  από τον εκπαιδευτή στην απογείωση και του βοηθού εκπαιδευτή στην προσγείωση.)

μΑΘΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ

Εκπαίδευση Β επιπέδου

6 Μέρες
380€

Περιλαμβάνει πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις επιδόσεις πτήσεων. Τα μαθήματα προσαρμόζονται σύμφωνα με το επίπεδο και τις  ανάγκες του μαθητή.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

Εξομοίωση μανούβρων ασφαλείας

1 Μέρα
250€

Πετάτε διθέσιο με έναν από τους εκπαιδευτές μας, κατά την διάρκεια της πτήσης ο εκπαιδευτής πραγματοποιεί όλες τις μανούβρες που προβλέπονται για το επίπεδο σας. Εν συνεχεία από τη θέση του επιβάτη μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς ώστε ο εκπαιδευτής να σας κάνει τις ανάλογες διευκρινήσεις.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

SIV - Simulated incident in flight

3 Μέρες
400€

Η εκπαίδευση αυτή γίνεται πάνω από λίμνη υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου εκπαιδευτή και με την υποστήριξη διασωστικού σκάφους. Στόχο έχει ο εκπαιδευόμενος να μάθει όλες τις μανούβρες που αντιστοιχούν στο επίπεδο του διπλώματος του οποίου είναι υποψήφιος.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

Εκπαίδευση αλεξίπτωτου πλαγιάς, συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα υπαίθριο σπορ που γίνεται για λόγους ψυχαγωγίας αλλά και αθλητικούς κάποιες φορές.  Αφορά την πτήση ενός τύπου αλεξιπτώτου χωρίς μηχανή που πραγματοποιείται από την πλαγιά ενός βουνού. Χρησιμοποιεί τα ρεύματα του ανέμου για να ανυψωθεί και να καλύψει αποστάσεις.

Είναι ασφαλές το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Όταν γίνεται με κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό, το αλεξίπτωτο πλαγιάς θεωρείται μια σχετικά ασφαλής δραστηριότητα. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άθλημα περιπέτειας, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι.

Υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας για το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Υπάρχει απαίτηση ελάχιστης ηλικίας, η οποία είναι συνήθως μεταξύ 14 και 18 ετών. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας εφόσον ο συμμετέχων είναι καλά στην υγεία του.

Υπάρχουν περιορισμοί βάρους για το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Ναι, οι περιορισμοί βάρους ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο αλεξιπτώτου πλαγιάς και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Τα περισσότερα έχουν όρια βάρους μεταξύ 100 και 130 κιλών.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι σωματικά απαιτητικό;

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς απαιτεί ένα μέτριο επίπεδο φυσικής κατάστασης, καθώς θα χρειαστεί να τρέχετε κατά την απογείωση και την προσγείωση. Ωστόσο, δεν είναι υπερβολικά σωματικά απαιτητικό.

Πόσο διαρκεί η εκπαίδευση;

Η διάρκεια της εκπαίδευσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς εξαρτάται από το πρόγραμμα εκπαίδευσης  που θα επιλέξετε. Μπορεί να ποικίλλει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.

Πρέπει να αγοράσω τον εξοπλισμό για την εκπαίδευση;

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε εξοπλισμό. Θα σας παρέχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκπαίδευση στο έδαφος, αλλά  και τις πτήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου της εκπαίδευσης.

Είναι ακριβό σπορ το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς μπορεί να θεωρηθεί ένα σχετικά οικονομικό σπορ. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός και η τοποθεσία (μετακινήσεις).

Μπορώ να κάνω αλεξίπτωτο πλαγιάς με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες;

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς απαιτεί κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Οι πιλότοι αξιολογούν προσεκτικά την ταχύτητα, την κατεύθυνση του ανέμου και άλλους παράγοντες πριν αποφασίσουν να πετάξουν. Οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση ή αναβολή πτήσεων

Μπορώ να κάνω αλεξίπτωτο πλαγιάς μόνος μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μου;

Μετά το σχολείο θα λάβετε επιβεβαίωση εκπαίδευσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ωστόσο, καλό είναι αρχικά να πετάτε υπό την επίβλεψη έμπειρου πιλότου μέχρι να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία.

Πόσο ψηλά μπορώ να πετάξω με το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Το μέγιστο υψόμετρο που μπορείτε να φτάσετε με το  αλεξίπτωτο πλαγιάς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, η ατμοσφαιρική πίεση και ο τύπος του αλεξίπτωτου πλαγιάς που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, οι περισσότερες πτήσεις αναψυχής παραμένουν σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων έως μερικές χιλιάδες μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Μπορώ να κάνω αλεξίπτωτο πλαγιάς το χειμώνα;

Η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς το χειμώνα είναι επίσης εφικτή όπως κάθε μέρα του χρόνου, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις;
ΕπικοινΩνήστε μαζί μας